CallBlokk - Waarom ook alweer?

In iets meer dan 10 jaar heeft de mobiele telefoon de 'vaste lijn' compleet van de markt gedrukt.

Gadellaa analyseert:

  • Overal bereikbaar zijn is een maatschappelijke verplichting geworden. En dat is best raar, want niet zo heel lang geleden trok mijn moeder te telefoon er uit met etenstijd. Dan waren we gewoon even niet bereikbaar, spreek de voicemail maar in. Moet je anno 2011 eens proberen.
     
  • Dat we altijd bereikbaar zijn heeft natuurlijk zijn voordelen. Zo stonden we nog geen maand geleden in Praag en waren we (de groep) elkaar kwijt. Vroeger had je op dag één afgesproken dat als je elkaar kwijt zou raken dan ga je allemaal terug naar punt X, het hotel bijvoorbeeld. Nu pak je de telefoon en bel je - ook al kost dat wel wat meer dan normaal.
    Het voordeel is dus eigenlijk dat we een stuk minder voorbereid 'op reis' gaan.
     
  • Een van de dingen die met de mobiele telefoon wel ongelovelijk irritant zijn gebleken zijn anonieme nummers. Je bent immers overal bereikbaar, dus dat telefoontje dat je liever even in privacy voert komt vrolijk binnen als jij bij de bushalte staat. Gelukkig zie je dan (normaal gesproken) een telefoonnr en/of naam en kun je besluiten het telefoongesprek later te voeren. Als je thuis zit in je bed met een zaklamp en een deken over je heen - het is een mobiel dus het kan.
    Maar wat gebeurt er? Negen van de tien (privacy-)gevoelige gesprekken voer je met een anoniem nummer. Je hebt geen idee wie het is, waar het over zal gaan... Is het een incasso bureau? Je werk? Een telefoon-enquete? Je kunt het ook niet zomaar wegdrukken want je kunt niet terugbellen.
     
Gelukkig is er een oplossing: CallBlokk. Deze app stuurt alle anonieme nummers direct door naar je voicemail.

http://android.rejh.nl/droidapps/?app=CallBlokk

(Ja dit artikel is gewoon een uitgebreide advertentie)